Skip to content

Akcije kluba

Tijekom 1985. godine Rotary je pokrenuo svoj PolioPlus program, prvu globalnu inicijativu usmjerenu na masovno cijepljenje djece kako bi se eliminirao polio (dječja paraliza). Prije 30 godina smo dodatno osnažili našu akciju: zajedno s partnerima stvorili smo Global Polio Eradication Initiative (GPEI) kako bi se naša civilizacija sustavno uhvatila u koštac s tom raširenom bolesti od koje je godišnje obolijevalo više od 350.000 djece diljem zemaljske kugle. 2021. godine virusom dječje paralize zaraženo je samo dvoje djece (Afganistan i Pakistan) pa možemo zaključiti da se naše skupno predano djelovanje u ovoj misiji bliži kraju. Potrebno je pak učiniti posljednji veliki napor kako bi se zauvijek iskorijenio polio.

Rotary International već godinama organizira World Polio Day glede dodatne koncentracije svih aktivnosti u dovršetku velike plemenite misije rotarijanskog pokreta. Našu snažnu predanost rotarijanskim načelima i vrijednostima želimo pokazati kako bismo aktivno sudjelovali u poboljšanju kvalitete života u domovini i svijetu, pa je naša nakana prigodno obilježiti ovaj dan prikupljanjem donacija koje će biti usmjerene u Rotary zakladu s isključivim ciljem osnaživanja akcije iskorjenjivanja dječje paralize s naše planete.

Nesebično služiti svrha je i bit rotarijanskoga pokreta. Rotarijanci su oslonac društva u vremenu u kojem bi čovječnost morala biti važnija od profita, a humanost i briga za potrebe drugih jedini način kako bismo ostali ljudima u teškim vremenima u kojima živimo.

Klub želi primjerom pokazivati koliko možemo biti ujedinjeni uza sve različitosti i osobnosti budući da je služenje osnova djelovanja RC Zagreb Gornji Grad neiscrpna snaga koja omogućuje ostvarivanje plemenitih ciljeva i koja članove međusobno čvrsto povezuje.

Ovim putem Vas želimo zamoliti da pomognete toj plemenitoj misiji kao partner našeg kluba donacijom ili sponzorstvom ili na neki drugi način, kako bismo dostojno obilježili svjetski dan iskorjenjivanja dječje paralize.

Donaciju možete uplatiti na račun Rotary kluba Zagreb Gornji Grad (IBAN HR5824020061101031919) s naznakom „Donacija za Rotary PolioPlus fond“.