Skip to content

Rotary Klub Zagreb Gornji Grad

U rotarijanskoj godini 2020./21. pod geslom Rotary otvara prilike!, 25. siječnja 2021. zaprimljena je povelja Rotary Internationala o osnivanju Rotary kluba Zagreb Gornji grad, čime svoj rotarijanski put započinje dvadeset prijateljica i prijatelja iz različitih sfera poslovnog života, koje sve povezuje zajednička želja za stvaranjem novih vrijednosti društvu. Kao jedan od najmlađih klubova Distrikta 1913, u tom trenutku, okupljeni u misiji njegovanja i razvijanja temeljnih načela rotarijanstva, humanitarno djelovanje i druženje ističu se na prvom mjestu.

Klupsko je članstvo predstavljeno kroz dobro uravnoteženi balans, počevši od udjela novih rotarijanaca u odnosu na one postojeće, šireg dobnog raspona i heterogene strukture zvanja. Naša raznolikost u isto vrijeme predstavlja naše snage, a misija potaknuta željom za njegovanjem i razvijanjem temeljnih vrijednosti rotarijanstva kroz humanitarno djelovanje naših članova i prije osnutka kluba, a danas i svih članova novog, mladog kluba naša je zvijezda vodilja. Vibrantno različiti, ujedinjeni u idejama stvaramo bolju budućnost.

Klub je od svojeg osnutka uhvaćen u mrežu složenih pandemijskih vremena, te su u tom duhu aktivnosti provođene u skladu s paradigmom novog normalnog, odnosno umanjenjem sastanaka uživo u korist održavanja sastanaka u online formatu. To sve nije spriječilo da klub održi svoju osnivačku skupštinu u prisustvu aktualnog guvernera Hrvoja Kenfelja. 21. listopada 2021. Rotary klub Zagreb Gornji grad svečano je proslavio svoj osnutak Charter ceremonijom koja je okupila 200 rotaraktera, rotarijanki i rotarijanaca te drugih uglednih gostiju. Na samoj svečanosti prisustvovali su predstavnici 35 različitih Rotary/Rotaract klubova. Cilj ovog okupljanja bio je prikupljanje sredstava za borbu protiv dječje paralize (Polia). Sva prikupljena sredstva su usmjerena u Rotary zakladu osnovanu isključivo za ovu namjenu povodom Dana borbe protiv dječje paralize 24. listopada.

Akcijama rotarijanaca diljem svijeta 19 milijuna ljudi koji bi bili paralizirani, danas hodaju. Rotary International devetu godinu zaredom 24. listopada 2021. organizira World Polio Day glede dodatne koncentracije svih aktivnosti u dovršetku velike plemenite misije rotarijanskog pokreta. Klub želi primjerom pokazati koliko možemo biti ujedinjeni uza sve različitosti i osobnosti budući da je služenje osnova djelovanja RC Zagreb Gornji Grad. I zato je sav prikupljeni novac doniran u Polio fond. Fondacija Bill & Melinda Gates je utrostručila uplatu.

Posebno smo kao članovi motivirani doprinijeti svojim djelovanjem održivom razvoju i jačanju prije svega matičnog distrikta 1913, no u isto vrijeme kao ‘jedna mala kap’ sudjelujemo u tkanju globalne Rotarijanske zajednice. Radujemo se zajedničkom djelovanju, druženju i služenju u vibrantnom okruženju, i spremni smo na nove izazove koje ova nadolazeća nikako manje izazovna vremena stavljaju pred nas. Vibrantno različiti, ujedinjeni u idejama stvaramo bolju budućnost.

Copyright © 2021 Rotary Klub Zagreb Gornji Grad​ | All rights reserved.