Rotary International

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života posvećeno humanitarnim ciljevima, koje cijeni i promiče visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu te širi dobru volju i razumijevanje u svijetu pod geslom “Nesebično služenje” (en. Service above Self).

Kroz šest glavnih područja interesa  – promicanje mira, prevencija i liječenje bolesti, pitka voda, zdravlje majke i djeteta, obrazovanje i pismenost te gospodarski razvoj lokalnih zajednica, a Rotary klubovi kroz svoj rad i aktivnosti humanitarnog karaktera služe zajednici na lokalnoj i globalnoj razini.

Rotary International (RI) je prva svjetska dobrovoljna neprofitna organizacija koja okuplja članove koji se bave dobrotvornim radom u cilju humanitrarnog služenja zajednici (en. service club) i trenutno broji više od 1,2 milijuna članova diljem svijeta. Zbog svojih humanitarnih aktivnosti, kao što su primjerice projekti i programi “PolioPlus” i “World Understanding and Peace”, Rotary International je također međunarodna nevladina udruga priznata i od strane UN-a.

Organizacija Rotary International financira projekte i programe kroz zakladu Rotary Foundation (RF). Zaklada Rotary Foundation je neprofitna organizacija financirana isključivo dobrovoljnim prilozima rotarijanaca i prijatelja zaklade koji dijele viziju boljeg svijeta. Do sada su rotarijanci u zakladu Rotary Foundation donirali preko 3 milijardi $.

www.rotary.org

Copyright © 2021 Rotary Klub Zagreb Gornji Grad | All rights reserved.